• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Overgangsregeling reparatiewetgeving fiscale eenheid

Twee beslissingen van het Europese Hof van Justitie hebben de fiscale eenheid in de vennootschapsbelasting op losse schroeven gezet. In de desbetreffende situaties ging het om internationale structuren. Als reactie hierop wordt de fiscale eenheid ingrijpend aangepast. Met terugwerkende kracht tot en met 25 oktober 2017, 11.00 uur, moet een aantal belangrijke fiscale regelingen worden toegepast alsof er geen fiscale eenheid bestaat. Het gaat hierbij om renteaftrek binnen een concern.

Lees meer...

Vastgoed-BV en bedrijfsopvolging, een goede voorbereiding loont

Bij schenking van aandelen van uw bedrijf aan uw kinderen kan mogelijk een beroep worden gedaan op de vrijstelling voor bedrijfsopvolging. De belastingbesparing van deze faciliteit kan flink oplopen. Tot een waarde van ruim € 1 miljoen hoeft er geen schenkbelasting te worden betaald.

Lees meer...

Teruggaaf BTW op zonnepanelen

Zonnepanelen gekocht of dat van plan? Misschien heeft u recht op een belastingteruggave.

De belastingrechter heeft eind 2017 een belangrijke uitspraak gedaan over de teruggaaf van BTW die in rekening is gebracht bij de aanschaf van zonnepanelen. Particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft, maar de BTW daarover nog niet hebben teruggevraagd, kunnen dat alsnog doen.

Lees meer...

Auto van de zaak? Voorkom vervelende verrassingen!

Als aan een medewerker een auto ter beschikking wordt gesteld, dan gaat de belastingwet ervan uit dat die auto ook voor privé-ritten wordt gebruikt. De medewerker moet over dat privé-gebruik belasting betalen. Hierop geldt één uitzondering: als de medewerker kan aantonen dat de auto alleen maar zakelijk wordt gebruikt, dan valt er niets te belasten.

Lees meer...

Geen schenkbelasting bij huwelijk

Staatssecretaris Snel heeft zijn toezegging in de Eerste Kamer, dat in een aantal situaties geen schenkbelasting wordt geheven bij het aangaan van een huwelijk of huwelijkse voorwaarden of het wijzigen daarvan, opgenomen in een besluit.

Lees meer...

TEKZ Belastingadviseurs

072 515 81 17

KVK:

37158306